Мне свойственно регенерировать!
Сумны вечар у адзіноце. Крокі пад дажджом, Silent Hill у вушах, мокрыя валасы, якія пахнуць шампунем, жаданне паліць і піць гарачы алкаголь у Кофе-сіці (а там палільнай залы няма).
Таму сяджу зараз за сваім сталом, пью нейкую бурду (смачную-смачную) і вам таго ж раю =)
Робіцца бурда вось як.
Заварваецца гарбата. Чорная. Моцная.
Даеце ей трыху астыць, потым пераліваеце ў джэзву, дадаеце лімону (паболей), імбіру, карычкі, гваздзікі, меду (таксама паболей).
Здымаеце недаводзячы да кіпення. Даеце трыху астыць.
Дадаеце трыху (сталовую ложку, напрыклад) гарэлкі, зноўку падагрэйце, але не даводзьце да кіпення.
А калі дадаць яшчэ якога-небудзь сіропчыку нашкалт алтэі, шыпшыны ці глогу, будзе зусім добра. Па такім надвор'і - самае тое.
Таму сяджу зараз за сваім сталом, пью нейкую бурду (смачную-смачную) і вам таго ж раю =)
Робіцца бурда вось як.
Заварваецца гарбата. Чорная. Моцная.
Даеце ей трыху астыць, потым пераліваеце ў джэзву, дадаеце лімону (паболей), імбіру, карычкі, гваздзікі, меду (таксама паболей).
Здымаеце недаводзячы да кіпення. Даеце трыху астыць.
Дадаеце трыху (сталовую ложку, напрыклад) гарэлкі, зноўку падагрэйце, але не даводзьце да кіпення.
А калі дадаць яшчэ якога-небудзь сіропчыку нашкалт алтэі, шыпшыны ці глогу, будзе зусім добра. Па такім надвор'і - самае тое.
вообще-то очень напоминает грог - только там вроде бы ром полагается. и еще меня смущает необходимость уже заваренный чай подогревать повторно - что-то в этом есть от лукавого. а в целом весьма, не считая меда, который я не ем.
а еще меня тут летом приучили пить чай с бальзамом - тоже весьма приятная штука.
Тоже думала насчет повторного подогрева чая, но не придумала альтернативу - можно было бы, конечно, проварить специи в воде до кипения и этим потом чай заварить - но я до этого только что додумалась.. =)
без меда кстать вкуса маловато будет, там самый кайф в нем и лимончике, как по мне.
чай с бальзамом - дада, вкусняшка та еще, но что-то меня в нем смущает, вроде вкусно, а на чай не похоже - перебивает бальзам.